Το FreeSMSTree αναστέλλει τη λειτουργία του

Το FreeSMSTree μετά από μια πορεία 5 χρόνων και αφού έχει βοηθήσει περισσότερους από 17.000 ανθρώπους να επικοινωνήσουν στέλνοντας πάνω από 800.000 δωρεάν SMS, σταματάει τη λειτουργία του.

Το FreeSMSTree ξεκίνησε έχοντας σαν στόχο να βοηθήσει αυτούς που ήθελαν να επικοινωνήσουν και στείλουν λίγα SMS προς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Για να το κάνει αυτό έπρεπε από τη μία τα SMS να είναι δωρεάν και από την άλλη η υπηρεσία να είναι βιώσιμη. Έτσι ήταν πάντα δωρεάν. Στο θέμα της βιωσιμότητας είχαμε πάντα στο νου μας το δικαίωμα του προσωπικού απορρήτου και δε θελήσαμε ποτέ να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία των χρηστών μας ακόμα και αν μας ζητήθηκε αρκετές φορές. Προσπαθούσαμε πάντα να κάνουμε βιώσιμη την υπηρεσία διαφημίζοντας τις υπηρεσίες της Cytech όπως το ProSMS.gr που είναι η υπηρεσία αποστολής μαζικών SMS για επαγγελματικό σκοπό. Δεν στείλαμε ποτέ κανένα διαφημιστικό SMS και δεν ενοχλήσαμε ποτέ τους χρήστες μας. Σε αυτές τις βάσεις λειτούργησε το FreeSMSTree.

Οι συνθήκες όμως άλλαξαν, το τελευταίο διάστημα, δεχόμαστε όλο και περισσότερα παράπονα για ανάρμοστη χρήση του FreeSMSTree. Αυτό οδηγεί σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως η δυσφήμιση της υπηρεσίας ProSMS.gr και της εταιρίας.
Δυστυχώς μετά από κοντά 1 εκατομμύριο δωρεάν SMS, η Cytech δεν μπορεί να συντηρήσει την υπηρεσία λόγω μεγάλης αύξησης της τιμής του SMS & το κόστος δυσφήμησης της υπηρεσίας μας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015 το FreeSMSTree παύει τη λειτουργία του αλλά αυτό ενδέχεται να είναι προσωρινό. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που μπορείτε να στέλνετε στο email: [email protected] για να αναζωογονήσουμε το Δέντρο που φυτρώνει δωρεάν SMS.

Προσωπικά σαν Βαγγέλης (@vanton_) θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Cytech που δούλεψε στην ανάπτυξη, στην εξέλιξη και στη συντήρηση της υπηρεσίας παλεύοντας να το καταστήσει λειτουργικό ακόμα και όταν φαινόταν αδύνατο. Επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους χρησιμοποίησαν το FreeSMSTree για να επικοινωνήσουν με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Δίνουν νόημα στη δουλειά μας και αποδεικνύουν την αξία μιας τέτοιας υπηρεσίας.

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Αντωνιάδης, Cytech CEO